Misli

Život je ljudski svet i nepovrediv u svakom trenutku postojanja, također u onom početnom koji prethodi rođenju. Čovjek od majčina krila pripada Bogu koji sve ispituje i zna, koji ga stvara i svojim rukama oblikuje, koji ga vidi dok je još mali neoblikovani zametak i koji u njemu sutra nazire zrelog čovjeka čiji su dani izbrojeni i čije je zvanje upisano u knjigu života. (Ivan Pavao II, EV61)

Sv. Ivan XXIII, papa

 Uz spomendan svetog pape Ivana XXIII: " Često si govorio o ljepoti obitelji okupljenoj oko stola da bi podijelila kruh i vjeru; moli za nas, da u našim domovima ponovno prebivaju prave obitelji". 

Finale Svjetskog prvenstva

 S pravednim Jobom ispovijedamo:

" Ja znadem, moć je tvoja bezgranična: što god naumiš, to možeš izvesti" (Job42,2)

Povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije svima nam je razveselio srca, razgalio dušu i sjedinio cijeli hrvatski narod. Zbog utakmice koju nitko od nas ne želi propustiti, krunica Majci Božjoj, Gospi od Kapelice bit će iznimno sutra  nakon Sv. Mise. U molitvi, svi smo s vama. Djevica Marija je uzor vjere, ona je vjerovala da " Bogu nije ništa nemoguće" (Lk1,37) i mogla je veličati Gospodina: "Velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo" (Lk1,49) 

Sv. Antun Padovanski

 

Po Antunu k Isusu. To su znamenite riječi pape Pia XI prigodom sedamstote godišnjice smrti sv. Ante. To je doista poslanje sv. Antuna, izvanrednog sveca koji , u tajnovitom nacrtu Božje providnosti, ostaje i danas velik učitelj duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, moćni zagovornik kod Boga. Sv. Antun je i danas svjetlo i vođa kršćanskog naroda. 

Sv. Antun svetac je cijeloga svijeta. Molimo ga da se po njegovu zagovoru Božje kraljevstvo još više širi i donese nam mir, ljubav i spasenje svim ljudima.

Sv. Misa u kapelici na Movru u 9 sati i popodne u 19.00 u Župnoj crkvi!

Da ne ohladni ljubav mnogih

usp. Mt 24, 12

 

 

Već dvanaestu godinu, 3. korizmenu nedjelju posvećujemo potrebama Katoličke Crkve i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Bog, Otac milosrđa, i ovu nas Korizmu poziva na "sakramentalno obraćenje", na povratak Gospodinu u svim područjima naših života, pa tako i nadilaženjem samoljublja i sebičnosti. 

Iz poslanice mons. Josipa Mrzljaka citirat ću sljedeće: " Pozivam vas, braćo i sestre, da misleći na naše sunarodnjake u Bosni i Hercegovini molite za njihov ostanak i opstanak, da molite, zajedno sa svim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, sa svim našim iseljenicima po  cijelome svijetu i cjelokupnim Božjim narodom, da Crkva u Bosni i Hercegovini bude znak mira, zajedništva i solidarnosti, da svi mi u svojim srcima, kao plod korizmenih nastojanja, zapalimo svjetlo nade za Hrvate u Bosni i i Hercegovini svjedočeći: Niste sami! Moleći i darujući, prema svojim mogućnostima, zahvalimo i pokažimo Gospodinu da nam naši bližnji u vjeri nisu daleko od srca". 

QualityJoomlaTemplates.com

Razni sadržaji

Sunday the 21st. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017