Finale Svjetskog prvenstva

 S pravednim Jobom ispovijedamo:

" Ja znadem, moć je tvoja bezgranična: što god naumiš, to možeš izvesti" (Job42,2)

Povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije svima nam je razveselio srca, razgalio dušu i sjedinio cijeli hrvatski narod. Zbog utakmice koju nitko od nas ne želi propustiti, krunica Majci Božjoj, Gospi od Kapelice bit će iznimno sutra  nakon Sv. Mise. U molitvi, svi smo s vama. Djevica Marija je uzor vjere, ona je vjerovala da " Bogu nije ništa nemoguće" (Lk1,37) i mogla je veličati Gospodina: "Velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo" (Lk1,49) 

Sv. Antun Padovanski

 

Po Antunu k Isusu. To su znamenite riječi pape Pia XI prigodom sedamstote godišnjice smrti sv. Ante. To je doista poslanje sv. Antuna, izvanrednog sveca koji , u tajnovitom nacrtu Božje providnosti, ostaje i danas velik učitelj duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, moćni zagovornik kod Boga. Sv. Antun je i danas svjetlo i vođa kršćanskog naroda. 

Sv. Antun svetac je cijeloga svijeta. Molimo ga da se po njegovu zagovoru Božje kraljevstvo još više širi i donese nam mir, ljubav i spasenje svim ljudima.

Sv. Misa u kapelici na Movru u 9 sati i popodne u 19.00 u Župnoj crkvi!

Da ne ohladni ljubav mnogih

usp. Mt 24, 12

 

 

Već dvanaestu godinu, 3. korizmenu nedjelju posvećujemo potrebama Katoličke Crkve i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Bog, Otac milosrđa, i ovu nas Korizmu poziva na "sakramentalno obraćenje", na povratak Gospodinu u svim područjima naših života, pa tako i nadilaženjem samoljublja i sebičnosti. 

Iz poslanice mons. Josipa Mrzljaka citirat ću sljedeće: " Pozivam vas, braćo i sestre, da misleći na naše sunarodnjake u Bosni i Hercegovini molite za njihov ostanak i opstanak, da molite, zajedno sa svim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, sa svim našim iseljenicima po  cijelome svijetu i cjelokupnim Božjim narodom, da Crkva u Bosni i Hercegovini bude znak mira, zajedništva i solidarnosti, da svi mi u svojim srcima, kao plod korizmenih nastojanja, zapalimo svjetlo nade za Hrvate u Bosni i i Hercegovini svjedočeći: Niste sami! Moleći i darujući, prema svojim mogućnostima, zahvalimo i pokažimo Gospodinu da nam naši bližnji u vjeri nisu daleko od srca". 

U spomen na Vukovar

Prijatelj

Trećega ljeta

po ulasku mom

u ovaj grad,

došao je lijep

u visokoj kiši.

U zamišljenoj ruci

donio je šum ravnice,

a jedna uska dugačka rijeka

u njegovim tihim koracima

skandirala je

svoje ime.

 

Boje zaljubljene jeseni

nisu znale otići 

iz njegove kose.

I zima se (kradom) ponavljala

u njegovim tamnim vlasima.

Njegova je duboka duša

milovala zemlju,

i, izrasla iz zemlje,

uranjala u njezine ponore. ( Josip Pupačić) 

Sv. Ivan Trogirski

 

Sv. Ivan Trogirski, čovjek iznimnih ljudskih i svetačkih osobina,  živio je u 11. stoljeću. Biskupom trogirskim bio je gotovo 40 godina. U bremenitim vremenima u kojima je živio pozivao je na mir, zalagao se za pravednost, zajedništvo i ljudske živote. Sv. Ivana povezujemo s mnogo legendi, a najpoznatija je ona prema kojoj je, putujući u Šibenik po olujnom vremenu doživio brodolom nakon kojega je hodao po moru, smirio valove i po njegovom zagovoru spasio mornare i sav teret.

                    

        

QualityJoomlaTemplates.com

Razni sadržaji

Wednesday the 15th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017