MOLITVA

GODINA MOLITVE - USUSRET JUBILEJSKOJ 2025. GODINI - OD ISUSOVA ROĐENJA

 

" O ta molitva, kako je samo velika! Ne smije se nikad zaboraviti da je Bog želio uspostaviti vezu između neba i zemlje i kako je obećao sve ispuniti onome koji se utječe moćnom sredstvu molitve. 

Znam, znam, teški prigovor koji se upućuje: toliko smo molili, ali Gospodin kao da je gluh, a uz to svi mole, čak i naši neprijatelji, da bi zadobili ono što je velika nesreća za nas. Mi molimo dobro, ali baš dobro: s jasnom vizijom ciljeva obasjanih svjetlom vjere i uređenih u skladu s vjerom, i pustimo Gospodinu zadatak da nam odgovori. Ako On kasni u tome da nam udijeli to što tražimo, to je stoga što to još uvijek ne bi bilo dobro za naše dobro. No zbog toga se ne umanjuje naša obveza da molimo. Mir, Mir! Želja, ponizna prošnja za mirom neka bude ispred svih naših misli, naših osjećaja - i ne treba ni govoriti da mi ne želimo bilo kakav mir samo da ratovi završe, nego onaj mir koji Gospodin hoće, i za koji sv. Toma kaže da je djelo pravde: opus justitiae est pax  (Mir će biti djelo pravde), ono koje je istinsko i najviše dobro jednoga naroda. 

A ti, Djevice, Bezgrešna Majko, nastavi moliti s nama, za nas, neka tvoja moćna desnica sve podigne iz naših sadašnjih žalosti i uvede nas u domovinu nebeskih radosti. (sv. Ivan XXIII, Dnevnik duše)

VIŠE U DOGAĐANJA ŽUPE!

 

Razni sadržaji

Saturday the 20th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017