NEDJELJA DOBROGA PASTIRA


 

 

 

 " Ja sam pastir dobri,

  Pastir dobri život svoj polaže za ovce.

  ....Ja sam pastir dobri i poznajem svoje

  i mene poznaju moje,

  kao što mene poznaje Otac

  i ja poznajem Oca

 i život svoj polažem za ovce. (Iv10, 11-16)

 

Nedjelja Dobroga Pastira ujedno je i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja kako bi Gospodar žetve nastavio slati dobre radnike u svoj vinograd.

Dobri Pastir, slika je snažnog, metaforičkog značenja. On je onaj koji vodi svoje ovce, brine se za njih, slijedi ih, poznaje ih poimence, ne miri se ako se koja izgubi, ne ostavlja ih poput najamnika u trenucima kušnje i poteškoća. Ni smrt neće prekinuti taj odnos jer on daje svoj život za ovce svoje da bi ga ponovo zadobio. Isus nam se nudi svaki dan, njegova nas Riječ oživljava, osvježava.

Isus - Dobri Pastir, poziva posebno one koji u sebi prepoznaju Njega " Moje ovce me poznaju" (Iv10,14), "slušaju moj glas..., idu za mnom" (Iv10,27) na svećeničku službu. Isus traži da ga se slijedi, do najvišega dara sebe na križu. Vršiti volju Očevu, smisao je Isusova života.

" Sv. Pavao, veliki vjerovjesnik i vjerni tumač Kristova učenja o ljubavi, u svojoj prekrasnoj prvoj poslanici Korinćanima (1Kor, 13,14) opširno daje novom svećenstvu, čiji smo mi istinski nastavljači, " uputstva" iz Isusove oporuke, s riječima koje i nakon dvadeset stoljeća ostaju himan i zanos našeg srca. Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav... Ljubav nikad ne prestaje, na uzdignuće te velike zapovijedi, koja od kršćanskog svećeništva čini najslađi, najuzvišeniji misterij."

Ivan XXIII, Dnevnik duše

Razni sadržaji

Thursday the 28th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017