Svjetski dan misija

 

" Pođite i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovijedio". ( Mt28,19-20)

 

                                                       

 

Propovijedanje Radosne vijesti o spasenju svih ljudi u Isusu Kristu, osnovna je dužnost Crkve, svih kršćana pa i nas. Crkva je misionarska, a Isus misionar. Apostoli su izvršili Isusov nalog. Razišli su se širom svijeta, posijali sjeme Božje vjere u ljudska srca. I mi smo pozvani biti misionarima i svjedočiti za Krista u današnje vrijeme. Da bi to uspjeli, trebali bismo upoznati i zavoljeti Krista kao što je i On nas ljubio umirući za nas na križu. Na tu Kristovu ljubav uzvratimo svojom ljubavlju. To je bit i poslanje svete Crkve.

Budimo misionari Kristove ljubavi tu gdje živimo, radimo. Neka nam misijski dan bude dan vjere, pomaganja žrtvom i molitvom.  Žrtve koje su misionari prolazili i koje prolaze u širenju Evanđelja neka nas hrabre i jačaju da i nama ne bude preteško evanđeosku riječ širiti svima koji je ne poznaju ili su manje od nas poučeni. Sve neugodnosti koje nas pri tome mogu snaći, neće biti ni sjena onoga što su prošli veliki misionari crkve, sv. Pavao i sv. Franjo Ksaverski. 

Geslo ove misijske nedjelje glasi " S mladima donijeti evanđelje svima" Kao što se može vidjeti, cijela Crkva pozvana je zajedno s mladima produbljivati misijsku svijest, misijski razmišljati, živjeti. Pozvani smo zapravo jačati svoju vjeru iz koje će izrasti naše misijsko djelovanje kao stil života na koji nas često poziva papa Franjo. Listopad sljedeće godine papa će proglasiti Izvanrednim misijskim mjesecom, kao sjećanje na stotu obljetnicu apostolskog pisma pape Benedikta XV, Maximum Illud.

"Svjetski misijski dan, koji promiče Djelo za širenje vjere, dobra je prilika da misijsko srce kršćanskih zajednica sudjeluje s molitvom, svjedočanstvom života i zajedništvom dobara kako bi se odgovorilo na velike i prijeke potrebe evangelizacije."(Radosna vijest)

 

Sva nedjeljna milostinja ide za potrebe Papinskih misijskih djela!

QualityJoomlaTemplates.com

Razni sadržaji

Tuesday the 27th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017