KULTUROCID
subota, 22.3.2014.  

U neposrednoj blizini Župne crkve niče novi objekt, privatna kuća koja će po svojim gabaritima daleko nadvisiti južnu stranu crkve i zvonik. Vlasnik se nije konzultirao sa župnikom, pokazao svoj projekt, niti zatražio bilo kakvu suglasnost. Nadležne službe, Ministarstvo kulture, graditeljstva, su izvješćene no očito puževim korakom, kako to i biva u našoj zemlji, djeluju.

Što je sveto više ovome narodu, mjestu! Crkva Rogoznicom dominira četiri stoljeća. Svi sistemi i vlasti koje su protutnjale ovim krajem nisu je dirale, pa čak ni bezbožna vlast bivše države. Što reći? Svi se čude, nitko ništa ne poduzima. Zar Crkva u Rogoznici nije nikome sveta? Gdje je općinska vlast, državne službe i ini koji su zaduženi za očuvanje reda u prostoru i kulturnu baštinu?

Mogu se poslužiti samo Jakovljevom poslanicom 2,1-17:

"Čujte, braćo moja ljubljena: nije li Bog one koji su svijetu siromašni izabrao da budu bogataši u vjeri i baštinici Kraljevstva što ga obeća onima koji ga ljube? A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove? Ne psuju li oni lijepo Ime na vas zazvano?"

Razni sadržaji

Friday the 19th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017