SVETA GODINA MILOSRĐA


 

" Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk6,36)

11. travnja ove godine , papa Franjo je u bazilici sv. Petra službeno proglasio izvanrednu Svetu godinu milosrđa koja započinje na svetkovinu Bezgrešnog začeća, 8.prosinca i završava 20. studenoga 2016.na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja.

 

Neke od bitnih odrednica Godine milosrđa odnose se na oproštenje grijeha. Papa se nada da će "ispovjednici biti pravi znak Očeva milosrđa" i da će moći primati vjernike " poput oca u prispodobi o izgubljenom sinu" dakle poput onoga koji "trči ususret svome sinu, iako je protratio svoja dobra." Papa traži da se u biskupijama organiziraju "pučke misije" tako da misionari " budu navjestitelji radosti oprosta". Prema papi, milosrđe je stožer na kojem počiva život Crkve, životni ideal i kriterij vjerodostojnosti za našu vjeru. On traži da se radosno čine duhovna i tjelesna djela milosrđa kako bismo probudili naše uspavane savjesti pred tragedijom siromaštva. Godina milosrđa povoljan je trenutak da se promijeni život jer kako je Isus rekao sv. Faustini " Čovječanstvo ne će naći mira dokle god se ne okrene s povjerenjem mome milosrđu."

Papa je odredio da će jedan od zaštitnika Svete godine milosrđa biti sv. Leopold Mandić, ponizni ispovjednik koji je molio za puno jedinstvo među Zapadnom i Istočnom Crkvom, svetac pomirenja i duhovnog ekumenizma.

 

 

Razni sadržaji

Friday the 8th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017