Svjetlo na kraju tunela

   

           

 

Moji su roditelji prije 27 godina dobili svog prvorođenca, Josipa. Nedonošće, zdravstveni problemi, bolnice, neprospavane noći. Roditelji jako mladi. Dok su se drugi zabavljali, oni su bdili nad prvorođencem i radovali se svakom novom danu. Njihova utjeha bio je Bog!

            Praznovjerni puk ih je proždirao pogledima čuđenja, a i gađenja, kao da će invaliditet prijeći na njih ako mu se približe. Dok su u prolazu kroz usta blagoslivljali, u srcima su proklinjali. Govorili bi: " Blaženi Bog da ga digne".

Zabijali su smrtnu strijelu u srca mojih roditelja jer nisu shvaćali da Josip nije Božja kazna za nas nego blagoslov od Boga. Kad bi govorili: " Tko zna čije on grijehe ispašta?" nisu znali da Svevišnji prašta, a ne kažnjava. Ne znaju kakva nevina, čista i Božja ljubav od njega dolazi. Zato i u molitvama pobožnoga srca molimo " Bože moj, istrgni me iz ruke bezbožnika, iz šake grešnika i nasilnika, jer ti si nada moja Gospodine, ti si od mladosti moje pouzdanje".

Nada, ufanje i vjera nikada se nisu ugasili u srcima mojih roditelja. Zato sam i ja stigla  u tu blagoslovljenu obitelj. Ja, koja sam za njih Nada u budućnost, "svjetlost na kraju tunela" kako kaže moja mama. Samo u Bogu njihova je duša nalazila mir, jer od njega im je dolazila nada. Nakon uporne borbe, s vjerom u Boga, danas  imam i brata Lovru.

Medicina je kod nas i u drugim zemljama odustala od mojega brata Josipa. Rekli su kako neće dočekati svoj 5. rođendan, a on je slavio i svoj 27.  

25. rođendan proslavio je u Jedinici intenzivnog liječenja. Svi su digli ruke od njega samo Bog - ne. Svi smo se molili. Jedini predmet, osim kopči od aparata i igala na njegovu tijelu, bila je krunica. Kod Boga je moja utjeha. samo u Bogu počiva moja duša. Od njega mi dolazi spasenje. On je jedini hridina moja i spasenje moje, branik moj, da se ne poljuljam nikada. Ps 62,2-3)

Nada Gruja, 3 razred Zdravstvene škole Split

Među nekoliko tema na satu Vjeronauka, Nada je izabrala naslov "Svjetlo na kraju tunela" u kojem je opisala svoju bezgraničnu ljubav prema bolesnome bratu. Stavljajući se pod Božje okrilje, s pouzdanjem u Gospodina, ni Nada ni  roditelji ne boje se neprijateljskih strelica ni začuđenih pogleda, jer Božji će ih anđeli čuvati na svim njihovim putovima!

Godina je Milosrđa. Bit "najveće Božje osobitosti" jest pouzdanje u Boga i milosrđe prema bližnjemu.

Razni sadržaji

Friday the 29th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017