Svjetski dan misija

 

Bit ćete mi svjedoci (Dj1,8)

                                                       

 

                 Djeca u Zambiji, u očekivanju bombona! Ona su vesela, radosna. 

 

 

Propovijedanje Radosne vijesti o spasenju svih ljudi u Isusu Kristu, osnovna je dužnost Crkve, svih kršćana pa i nas. Crkva je misionarska, a Isus misionar. Apostoli su izvršili Isusov nalog. Razišli su se širom svijeta, posijali sjeme Božje vjere u ljudska srca. I mi smo pozvani biti misionarima i svjedočiti za Krista u današnje vrijeme. Da bi to uspjeli, trebali bismo upoznati i zavoljeti Krista kao što je i On nas ljubio umirući za nas na križu. Na tu Kristovu ljubav uzvratimo svojom ljubavlju. To je bit i poslanje svete Crkve.

Budimo misionari Kristove ljubavi tu gdje živimo, radimo. Neka nam misijski dan bude dan vjere, pomaganja žrtvom i molitvom.  Žrtve koje su misionari prolazili i koje prolaze u širenju Evanđelja neka nas hrabre i jačaju da i nama ne bude preteško evanđeosku riječ širiti svima koji je ne poznaju ili su manje od nas poučeni. Sve neugodnosti koje nas pri tome mogu snaći, neće biti ni sjena onoga što su prošli veliki misionari crkve, sv. Pavao i sv. Franjo Ksaverski. 

Geslo ove misijske nedjelje glasi " Bit ćete mi svjedoci. " Kao što se može vidjeti, cijela Crkva pozvana je govoriti o vlastitom iskustvu Boga koji je prisutan u našim životima, produbljivati misijsku svijest, misijski razmišljati, živjeti. Papa naglašava: " Kao što je Krist prvi poslan, odnosno Očev misionar (usp.Otk1,5),  tako je i svaki kršćanin pozvan biti Kristov misionar i svjedok". Pozvani smo zapravo jačati svoju vjeru iz koje će izrasti naše misijsko djelovanje kao stil života na koji nas često poziva papa Franjo. " Prijateljstvo s Gospodinom, vidjeti ga kako liječi bolesne, blaguje s grješnicima, hrani gladne, pristupa isključenima iz društva, dotiče nečiste, poistovjećuje se s potrebitima, poziva na blaženstva, uči na nov način i s vlašću, sve to ostavlja neizbrisiv trag, koji može pobuditi divljenje te " zaraznu" radost i nesebičnost, koja se ne može obuzdati. (papa Franjo)

"Svjetski misijski dan, koji promiče Djelo za širenje vjere, dobra je prilika da misijsko srce kršćanskih zajednica sudjeluje s molitvom, svjedočanstvom života i zajedništvom dobara kako bi se odgovorilo na velike i prijeke potrebe evangelizacije."(Radosna vijest)

 

Sva nedjeljna milostinja ide za potrebe Papinskih misijskih djela!

QualityJoomlaTemplates.com

Razni sadržaji

Tuesday the 3rd. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017