Pohođenje BDM Elizabeti - Gospa od Kapelice


 

 

 

 

 

" Ta otkuda  meni da mi dođe majka Gospodina mojega?" (Lk 1,43)

 

         Nakon što je rekla svoje DA Bogu, DA koje ju je učinilo slobodnom i po kojem se u njoj nastanilo otajstvo kako bi se Bog učinio čovjekom da bi čovjek mogao doći do Boga, Marija kreće na put u pohod Elizabeti. Putovala je kako bi išla služiti, kako bi živjela ljubav.

Marija ne misli na sebe. Misli kako će njen pohod obradovati Elizabetu kojoj će pomoći i s kojom će moći podijeliti veliku radost skoroga materinstva. Marija prva pozdravlja Elizabetu, a ona joj radosno otpozdravlja. U tom času Bog joj daje upoznati Marijinu tajnu  i ona pod dojmom te tako bremenite spoznaje upada u zanosno klicanje i blagoslivljanje Bogorodice. Djevica koja se klanjala Bogu u jeruzalemskome hramu od sada će mu se klanjati u samoj sebi. Sam Bog će biti prisutan u Mariji da bi po njoj ušao u ljudski rod.

Marija je radosna, ispunjena vjerom i pouzdanjem u Božju ljubav. Tu radost izražava kliktanjem i veličanjem Boga. U svojoj neznatnosti, Marija je velika, otvorena Bogu i njegovu planu, bogata ljubavlju, ruku priljubljenih uz Svemogućega, slobodna jer živi uz Boga jedinoga Gospodara. Bog joj je dao plodnost tijela i duha i uzvisio je u najljepši  i najmirisniji cvijet  u povijesti spasenja. 

 

             02.07. u 9.30 Procesija, doček Gospine Prilike, sv. Misa, predvodi fra Ivan Bradarić

             16.07.  u 19.30 Krunica i sv. Misa u čast Gospi od Kapelice, predvodi dr don Ivan Bodrožić

             17.07. 9.30 ispraćaj Gospine Prilike, procesija morem, sv. Misa na Kapelici, predvodi dr don Ivan Bodrožić

 

Razni sadržaji

Friday the 19th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017