Župa  Uznesenja Blažene Djevice Marije - efekt

Velika Gospa, 15. kolovoza 2009.

U srcima hrvatskih vjernika, Marija zauzima osobito mjesto. Njoj su se u čast podizale crkve. Njoj u čast je podignuta i naša crkva.    

Mlada nedjelja, 02. kolovoza 2009.

Procesija i blagoslov s Presvetim svake prve nedjelje u mjesecu.

Gospe od Kapelice, 19. srpnja 2009.

Tradicija koju mještani Rogoznice štuju već 287 godina.

Sveta Potvrda, 17. svibnja 2009.

17. svibnja, 49. mladih primilo je sakrament Svete Potvrde.
Apostoli su primili darove Duha uz šum vjetra i goruće jezike, a današnji krizmanici primaju sakrament polaganjem biskupovih ruku i mazanjem svetim uljem – Krizmom, te riječima  „Primi pečat dara Duha Svetoga“. Dajmo da i naši mladi osjete puninu Duha Svetoga da bi svojom zrelom vjerom svjedočili Isusa Krista. Neizbrisiv pečat Kristove crkve podijelio je generalni vikar naše biskupije, don Dominik Škevin.
U znak zahvalnosti, uime župne zajednice, darovana mu je slika crkve „ Sv. Ivana Trogirskog“.

Prva Sveta Pričest, 10. svibnja 2009.

„ Pustite malene k meni“:
Slatke su riječi ove
Kojim Učitelj blagi
Dječicu k sebi zove.

Osvanuo je najljepši dan djetinjstva, dan u kojem je šesnaestero djece primilo Krista. Uskrsli Gospodine, osnaži ih svojim Duhom da rastu i narastu u zrele i potpune ljude, daruj im snagu i jaku volju da ustraju i ponesu u život čvrstu vjeru u tebe, koji si jedina sigurnost ovog našeg vremena.

Uređenje unutrašnjosti Župne crkve  siječanj 2009.

Već se dulje vrijeme osjeća potreba za uređenjem unutrašnjosti crkve. Obnovom krovišta triju lađa, stvoreni su preduvjeti za potpunu obnovu zidova i svodova crkve. Nakon nanošenja nove žbuke, pristupit će se čišćenju kamena (stupovi, lukovi), a potom i bojanju zidova. Ovaj zahtijevan posao izvodi tvrtka «KERAN» iz Vodica, a sama investicija procijenjena je na otprilike 500.000,00 kn. Radovi bi trebali biti dovršeni oko Uskrsa kada bi naša crkva, naša mala katedrala, trebala zasjati novim, ljepšim sjajem.

Radovi na obnovi Bratske kuće napreduju siječanj 2009. 

Postavljena je rasvjeta, vodovod i kanalizacija. Nakon toga slijedi unutarnje žbukanje i fugiranje kamene fasade. Prozori i vrata su dijelom izrađeni, pa će po završetku grubih radova biti postavljeni. Radujmo se što ćemo nakon dugih godina imati adekvatan prostor za susrete, a posebno za vjeronauk našim prvopričesnicima i krizmanicima!

Sv. Nikola 06.prosinca 2008. 

Ta danas slavno zasja se
Tvog imena priznavalac,
Što svetkovinu godišnju
Puk pobožni mu proslavlja.

U našoj prvotnoj župnoj crkvi proslavili smo blagdan sv. Nikole, biskupa, koji se u našem kraju prvenstveno slavi kao zaštitnik putnika, pomoraca i male djece.
Oče sveti, ti si sv. Nikoli dao milost da gori pravom božanskom ljubavlju i vjerom koja pobjeđuje svijet te ga pridružio svetim biskupima. daj da i mi po njegovu zagovoru ustrajemo u vjeri i ljubavi te budemo dionici njegove slave.

Započela je obnova Bratske kuće  rujan 2008. 

Koncem rujna započela je obnova Bratske kuće za potrebe crkve. Prije 2. svjetskog rata i neposredno nakon, kuća se koristila kao prostor za održavanje crkvenih događanja. Nakon požara i urušavanja krova, kuća je narušavala okoliš. Stoga se krenulo u njenu obnovu. Cilj je urediti vjeronaučnu dvoranu i popratne sadržaje.

Mlada nedjelja - procesija i blagoslov s Presvetim  03. kolovoza 2008.

Svake prve nedjelje u mjesecu – Mlada nedjelja je procesija i blagoslov s Presvetim.

Povratak Gospine Prilike na Gradinu 20. srpnja 2008.

O Marijo! Ti najponiznija! Ti najsavršenija! Ti najodanija kćerka Boga Oca! Usliši nas, o Majko!
U veličanstvenoj procesiji rogozničkom uvalom, Gospina prilika vratila se u svoj dom, na Gradinu, gdje od 1722. godine čuva svoj vjerni puk.
Svečanu Svetu Misu predvodio je don Mate Uzinić.

Dolazak Gospine Prilike u Župnu crkvu 02. srpnja 2008. 

« Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega »
Već po 286. put pohodi nas Majka Gospodina našega Isusa Krista. Ljudi, djeca, staro,mlado, svatko sa svojom molitvom, molbom, nadom utječe se Gospi.
« O Gospođo od milosti, moli Sinka da nam prosti, od nevolje nas izbavi, a u bolje s nas upravi.»
Procesiju i koncelebriranu Svetu Misu predvodio je dr Ivan Bodrožić.

Postavljanje kipova Sv. Petra i Pavla na pročelju crkve 21. listopada 2007.

Po završetku radova na obnovi krovišta crkve, u niše na pročelju, postavljeni su kipovi apostolskih prvaka, sv. Petra i sv. Pavla. Kipove je izradio majstor Tomislav Šalov, student Umjetničke akademije – smjer kiparstva u Splitu.

Sanacija krova Župne crkve rujan, listopad 2007.

Kroz rujan i listopad 2007. izvršena je kompletna sanacija krovišta srednje lađe na župnoj crkvi. Radove je izvela tvrtka "ZMAJEVO OKO" iz Rogoznice.