BLAGDAN SVETE OBITELJI


 " Josipe, sine Davidov, nemoj se bojati uzeti k sebi svoju ženu Mariju, jer ono što je ona začela od Duha je Svetoga" (Mt1,20)

 

 

Kršćanska obitelj zajednica je vjere i ljubavi. Kršćanska obitelj je zajedništvo osoba, znak i slika zajedništva Oca, Sina i Duha Svetoga. Obitelj je pozvana s Kristom dijeliti molitvu i žrtvu. (KKC Kršćanska obitelj 1655-1658)

           Blagdan Svete Obitelji blagdan je Isusa, Marije i Josipa koji su nam uzor obiteljskih kreposti i uzajamne ljubavi. Pet vrlina koje ističe sv. Pavao u svojoj poslanici za plodnu suradnju i zajednički život su: milosrđe, dobrostivost, poniznost, blagost, oproštenje, ali povrh svega  - ljubav, jer tko priznaje da treba Božje oproštenje i Božju ljubav, mora opraštati svojoj braći i sestrama, posebno članovima svoje obitelji.

Tom ljubavlju obilovao je Josip, glava Svete Obitelji koji je štitio dječaka i majku i zarađivao sve što je nužno bilo za obitelj koja nije obilovala materijalnim ali je imala zajedništvo, toplinu i zračila čistom ljubavi. Josip, vjeran i razborit sluga bio je spreman ne samo da čuje Božju riječ nego i da je živi.

 

Razni sadržaji

Wednesday the 17th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017