SV. NIKOLA, biskup




       

 

Budi uvijek spreman davati. I nikad nemoj škrto mjeriti svoje darove!. Znaj da tvoja smrtna košulja neće imati džepova! ( Sv. Nikola)  

       

Biti svet znači potpuno se predati svetoj volji Gospodinovoj, biti čist u srcu, iskren, blag, pun ljubavi i prema onima koji nas ponizuju. Sveci nose Boga u srcu. Oni ljube svako stvorenje pa i ono grešno koje još nije pobijedilo mrak i spoznalo Krista.

Sv. Nikola štuje se kao svetac dobra srca, svetac čija je vrlina - darežljivost, osjetljivost prema potrebitima naše pažnje, ljubavi. Sv. Nikola, omiljeni je svetac, zaštitnik je djece, djevojaka, pomoraca. 

Sv. Nikola nije samo prijatelj, pouzdanik, on je prije svega uzor našeg kršćanskog života, svetac u kojega se trebamo ugledati i nasljedovati ga. Svojim svjedočanstvima, pažnjom, blizinom svima u potrebi, sv. Nikola nas uči da samo životom vjere, ljubavlju prema Kristu možemo istinski baštiniti život, kako na zemlji tako i u vječnosti. On je bio ponizan vjernik, biskup, slobodan od želje za posjedovanjem  i potrage za moći i uspjehom. Bio je bogat ljubavlju prema Bogu i ljudima, osobito prema najsiromašnijima i najpotrebitija kojima je udijelio nadu Božju protiv svake ljudske nade.

Činio je čudesa poput Isusa smirujući uzburkano more, ozdravljao djecu, spašavao djevojke sa zloga puta. S tom ljubavi i nadom u Onoga u koga je povjerovao i kome je posvetio svoj život, sv. Nikola se ostvario u borbi protiv nepravde služeći siromasima, obespravljenima.

 

 

Razni sadržaji

Thursday the 18th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017