Rođenje BDM - Mala Gospa




Rođenje BDM - Mala Gospa

 

 

 

" Oni su Izraelci, njihovo je posinstvo, i Slava i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja; njihovi su i oci, od njih je po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen!" (Rim9, 4-5)

 

         Puni radosti svetkujemo rođenje Djevice Marije. Iz nje je isteklo Sunce pravde koje nam daje spoznati što je naše istinsko dobro i dobro drugoga. U srcu Božjem ima mjesta za svakoga čovjeka jer svaki je čovjek dijete Božje. Taj prvi korak prema nama Bog je učinio po slobodnom i poniznom "DA" žene bez grijeha, Marije. Majko, utisni svoj pečat u naše duše, da ostanemo uvijek vjerni Bogu, prati nas na putu života da pod tvojom zaštitom  u nama raste i živi Krist. 

Marija živi za druge, daruje se drugima, Marija sluša Boga, razabire znakove Božje volje. Njezin je život hodočašće vjere, put na kojemu nije bila lišena nevolja, tegoba, boli sve do konačnog, radosnog Aleluja u uskršnje jutro. Marija nam treba biti budućnost prema kojoj hodimo.

" A ova Danica Marija jest bila,

ka s ′ od Joakima i Ane rodila

i vas svit rodjenjem danas prosvitlila." (Atanazije Georgiceo)

 

To je Marija, žena kojom počinje era novoga pokoljenja, novoga čovječanstva, " Djevica koja je postala crkva" (Sv. Franjo)

 

Sv. Misa je na Kapelici u 10.30!

Razni sadržaji

Friday the 29th. Sva prava pridržana © Župa Uznesenja BDM Rogoznica 2008-2017